Impozit jocuri de noroc online

Impozit jocuri de noroc online

In cazul in care ai inregistrat castiguri si ai retras bani de la cazinourile online din Romania atunci citeste acest articol pentru a afla toate informatiile despre impozit.

In cazinourile de top ai la dispozitie numeroase jocuri de noroc, promotii, concursruri si bonusuri de care poti profita, dar daca esti interesat de impozitarea jocurilor de noroc tot ce trebuie sa faci este sa citesti randurile de mai jos pentru a intelege cum vei fi taxat. Tinand cont de faptul ca pe cele mai multe cazinouri online ai la dispozitie inscriere gratuita, nu pierzi nimic, insa ai foarte multe de castigat.

Apasa AICI si joaca la cazino online de top – ai bonus 1.000 RON!

Impozitul la jocuri de cazino ce trebuie sa faci daca ai castigat la cazinou

Pe langa faptul ca unele cazinouri online percep o taxa la depunere care este de 2% din suma, toate cazinourile percep taxa de retragere. Aceste taxe sunt stipulate clar de fiecare cazino online si sunt impuse legal, vizand impozitul pe castig.

Conform legislatiei, exista un impozit jocuri de noroc care va fi variabil, in functie de sumele pe care le castigi sau in functie de premiu.

Retinere impozit jocuri de noroc la sursa

Termenul se mai foloseste si drept stopaj la sursa. Atunci cand vorbim despre impozit online este vorba despre un calcul al venitului, din care sunt oprite sumele impuse legal. Persoanele care obtin bani reali din jocurile de noroc se vor incadra si in aceasta categorie.

In cazul veniturilor brute, care pot ajunge pana la maximum 66.750 lei, se plateste impozitul de 1% care este retinut de platforma. Pentru cei care au venituri mai mari decat aceasta suma, dar mai mici sau egale cu 445.000 lei, impozitul va fi de 667.5 lei. In cazul in care se depaseste suma, impozitul suplimentar este calculat la 16%.

Persoanele care depasesc valoarea de 445.000 lei, vor plati un impozit marit, care ajunge la 61.187.5 lei. Daca suma aceasta este depasita, persoana se incadreaza la impozitul de 25%.

Conform acestor informatii se poate vedea clar ca impozitul nu este mai mare de 1% pentru o anumita suma. Persoanele care castiga foarte mult, au si impozitul mai mare, insa aceasta informatie este intuitiva.

Cum se calculeaza impozitele?

Daca vrei sa intelegi cum se calculeaza corect impozitul pentru pariuri si cazino, ar trebui sa te documentezi inainte. In conformitate cu Codul Fiscal, daca ai scos intr-un an 20.000 de lei de 20 de ori, adunand sumele ai obtinut pe an 400.000 de lei. Conform codului fiscal trebuie sa aplici impozitul de 1%, ceea ce inseamna ca vei extrage 4.000 de lei.

Pe acelasi caz, conform ANAF impozitul este mai mare pentru ca se aplica o alta regula. Se calculeaza astfel:

667,5 RON + (400.000 – 66.750) x 0.16 = 64.656,82 RON

Aici rezulta o diferenta mare prin comparatie cu cea anterior calculata. Aceste informatii aduc confuzie, insa conform legii, premiile care sunt obtinute din cazinouri, se vor impozita aplicand un barem pentru fiecare suma bruta.

Prin urmare, fiecare premiu se impoziteaza diferit. Este foarte important sa tii cont de faptul ca doar organele competente pot sa calculeze valoarea impozitelor.

Joaca ACUM cele mai tari pacanele online!

Ce este oficiul national pentru jocuri de noroc – ONJN?

ONJN este institutia subordonata guvernului, care reglementeaza piata jocurilor de noroc la nivel national. Rolul sau este sa autorizeze, sa controleze si sa supravegheze activitatile specifice de gambling.

Pentru ca site-urile de tip cazinou sa ofere servicii in Romania trebuie sa obtina licenta ONJN 1. Aceasta licenta este primita pe un an. Dupa acest an se va primi o licenta valabila pentru 10 ani. Atat operatorii, cat si furnizorii de software sau cei care promoveaza agentiile au nevoie de o autorizatie de la oficiul jocuri de noroc.

Pentru mai multe informatii poti accesa ONJN contact si vei lua legatura cu specialisti care sa te indrume si informeze corect.

Ce se intampla cu impozitele?

Cazinourile si site-urile de jocuri online licentiate de oficiul jocurilor de noroc retin in mod direct impozitele.

Tinand cont de faptul ca toate taxele sunt retinute la sursa, site-ul sau platforma care ofera premiile, plateste impozitul direct. Ulterior, castigatorul va primi sumele ramase. Acest lucru se traduce prin faptul ca fiecare cazino trebuie sa mentina informatii structurate si concise cu privire la castiguri astfel incat sa se calculeze corect impozitele.

Cazinoul este obligat sa plateasca impozitele pana pe 25 in luna in care suma a fost castigata, pentru toate sumele castigate pana in data de 25, sau pana pe 25 in luna urmatoare pentru toate sumele castigate mai tarziu de 25.

Vestea buna este ca nu mai trebuie sa mergi personal la ANAF pentru a plati impozitul deoarece platforma se ocupa de plata acestor taxe, iar tu trebuie doar sa primesti castigul care a ramas.

Da CLICK AICI si intra in cazinoul numarul 1 din Romania!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *