Mainile la poker ar trebui sa fie selectate foarte atent pentru ca in functie de ele se va desfasura tot jocul. Sunt foarte multi jucatori care se bazeaza pe un range prea mare, ceea ce se va dovedi gresit pe termen lung, deoarece acesti jucatori nu sunt in competitie doar cu adversarii ci si cu procentele.
Este foarte important sa alegi cele mai bune poker combinatii care sa te ajute sa castigi de fiecare data. Jucatorii noi, care acum incep sa joace poker trebuie sa inceapa prin a cunoaste mainile.
1. Chinta roiala (royal flush)
In gama de combinatii poker aceasta este cea mai buna mana si este formata dintr-un as, un popa, o dama, un valet si un 10, de aceeasi culoare. Daca te-ai uitat pana acum la filme cu poker, se pare ca este doar o chestiune de timp pana cand vei obtine o chinta royala, dar in realitate este foarte posibil ca lucrurile sa nu se intample chiar ca in filme.
Sunt mai multe moduri in care poti sa joci poker si este foarte important sa se determine probabilitatea de a obtine o astfel de chinta. Totul depinde de numarul total al mainilor posibile la poker si de numarul total de moduri in care poti obtine chinta.
Dupa ce cunosti aceste doua valori probabilitatea este usor de calculat si tot ce trebuie sa faci este sa imparti al doilea numar la primul.
Anumite tehnici pot sa fie aplicate pentru a numara manile de la poker si este important de retinut ca ordinea in care primesti carti nu conteaza. Fiecare mana are o combinatie de 5 carti.
Chinta roiala implica necesitatea de a avea toate cartile de o singura culoare. Valoarea tuturor cartilor este cunoscuta si de aceea este usor sa iti dai seama daca mai ai sau nu sanse sa obtii o chinta. Poti face chinta cu orice culoare diferita dar niciodata cu combinatii.
2. Chinta de culoare (straight flush)
Chinta de culoare este urmatoarea mana importanta atunci cand cauti cele mai bune combinatii poker care sa te ajute sa castigi. Este formata din 5 carti in ordine, toate de culoare identica. Atunci cand are loc o egalitate, castigatorul este desemnat in functie de cea mai mare carte.
In poker, o chinta de culoare apare in momentul in care ai 5 carti consecutive de aceeasi culoare, de exemplu 6, 7, 8, 9, 10. Chinta de culoare se face destul de greu si de aceea este important sa fii atent. Chintele pot fi greu de observat iar combinatiile pot fi ratate rapid. In plus, aceste maini sunt greu de jucat si sunt de cele mai multe ori rezervate persoanelor cu experienta si care vor sa riste.
Conform statisticilor doar 2% dintre mainile jucate vor veni cu 3 carti consecutive si este necesar sa identifici oportunitatile atunci cand apar.
3. Careu (for of a kind)
For of a kind este una dintre cele mai bune maini pe care le poti obtine la poker. Daca vrei sa stii cum se joaca poker si vrei sa citesti mai multe cu siguranta vei gasi aceasta combinatie cu titlu de recomandare. Careul este format din 4 carti de acelasi fel cu exceptia celei de a cincea care poate avea alta valoare.
Chiar daca Four of a Kind este cea mai intalnita mana din poker este destul de greu de obtinut si necesita experienta. De asemenea, poate bate alte combinatii cu valori mai mici, insa daca nu stii sa gestionezi corect cartile pe care le ai, raportat la ce se intampla la masa ai toate sansele sa pierzi.
Rangul Careului este determinat de valoarea pe care cartile o au. Cu cat au o valoare mai mare, cu atat mana este mai buna, daca doi jucatori sau mai multi fac Careu in aceeasi runda. De exemplu, 4 x 6 plus o carte suplimentara este o mana mai puternica decat 4 x 5 plus o carte suplimentara, dar mai slaba decat 4 x 7 plus o carte suplimentara.
4. Full (full house)
Aceasta combinatie este de asemenea una foarte avantajoasa si reprezinta o combinatie de 5 carti dintre care 3 sunt identice si celelalte 2 au alta valoare, fiind identice ca si rang intre ele. Un exemplu in acest sens ar fi 3 asi si 2 dame, dar combinatiile pot sa varieze.
Full House este o varianta foarte buna si o poti obtine mai usor decat atunci cand incerci variantele anterioarre. In plus, va incheia mana castigatoare in cele mai multe cazuri. Este cu siguranta mai slaba decat un careu, o chinta regala sau o chinta de culoare, insa este mai puternica decat o chinta simpla. Gradul Full este dat de valoarea celor trei carti identice. Spre exemplu, o mana cu 3 dame este mai puternica decat o mana cu 3 x 4.
5. Culoare (flush)
Culoarea este o mana formata din 5 carti care au acelasi simbol sau aceeasi culoare. Este una dintre mainile care sunt incluse in gama medie in ceea ce priveste puterea insa poate castiga un pot frumos.
In ceea ce priveste valoarea mainilor la Poker in cazino online, culoarea se afla in mijlocul listei pentru ca bate alte maini dar pierde in fata combinatiilor precum Careu sau Full. Valoarea este determinata de cea mai mare carte din mana.
6. Chinta (straight)
O chinta este o mana valoroasa la Poker si este formata din 5 carti secventiale. Culorile nu sunt importante atunci cand faci o chinta. Comparativ cu alte maini de la Poker o chinta se va face din 5 carti consecutive fara sa conteze culoarea. Valoarea mainii este data de cea mai mare carte din combinatie.
7. Trei de un fel (tree of a kind)
Trei de un fel este formata din trei carti cu acelasi rang si inca doua carti care nu formeaza o pereche. Denumirea cartilor determina de asemenea valoarea combinatiei. Mana poate sa fie clasata in functie de cele trei carti identice in care jucatorii au trei de un fel in aceeasi runda. Mana care are trei asi este cea mai puternica din gama trei de un fel.
8. Doua perechi (two pairs)
O mana cu doua perechi este formata din cinci carti, care sunt perechi doua cate doua iar a cincea nu este importanta. Este una dintre cele mai frecvente maini la poker.
Chiar daca o mana cu doua perechi se gaseste in partea inferioara a clasamentului, este una dintre cele mai des intalnite combinatii castigatoare. O astfel de mana este clasata in functie de valoarea celei mai mari parechi din mana.
9. O pereche (one pair)
O pereche este cea mai comuna combinatie din toate mainile de poker si reprezinta jumatate din toate mainile facute conform statisticilor.
O pereche este formata din 5 carti din care doua dintre ele sunt pereche iar celelalte 3 au ranguri diferite.
Aceasta mana este clasata in functie de valoarea perechii, As fiind cea mai mare valoare si 2 cea mai mica. Spre exemplu, o mana formata din J-J-4-2-3 este mai mare decat o mana formata din 10-10-A-J-7.
Atunci cand nu exista niciuna dintre aceste combinatii, castiga jucatorul care va avea in mana cartea cea mai mare. Daca aceste carti sunt egale se va trece la a doua carte si tot asa pana la ultima.