Poker Texas Hold’em

Vrei sa inveti sa joci Poker Texas Hold'em sau pur si simplu cauti mai multe informatii despre acest joc? Te afli in locul potrivit. In continuare vei gasi tot ceea ce trebuie sa stii in legatura cu acest joc cu carti.

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc in Romania, astfel ca te invit sa vezi si tu cum se joaca si care sunt regulile, fiind foarte probabil sa fii atras de acesta. 

1. Ce este Texas Poker Hold'em?

poker

Fiind atat de popular in intreaga lume, jocul de poker poate fi intalnit in mai multe variante. Fiecare versiune a acestui joc de carti evident ca are propriile reguli.

Astfel, inca din start iti pot da un sfat important: inainte sa joci poker pe internet asigura-te ca cunosti foarte bine regulile care se aplica.

Probabil cel mai cunoscut tip de poker din lume este Texas Holdem. De altfel aceasta versiune este jucata si in turneele profesioniste de poker (World Poker Tour, World Series of Poker etc.), asadar e clar ca trebuie sa cunosti detalii despre Poker Hold'em.

2. Tipuri de Poker Texas Hold'em

La randul ei aceasta varianta de poker online se joaca in mai multe versiuni, dupa cum urmeaza:

 • No Limit Texas Hold'em - jucatorii pot paria orice suma doresc, in limita jetoanelor disponibile; este versiunea de poker Holdem jucata in turnee de catre profesionisti.
 • Limit Texas Holdem - este impusa o anumita limita a pariurilor ce pot fi plasate intr-o runda.
 • Pot Limit Texas Hold'em - miza maxima a pariurilor este data de valoarea pot-ului.
 • Mixed Texas Holdem - o versiune in cadrul caruia se combina runde de Limit Texas si No Limit Hold'em.

Trebuie sa mai stii ca intre aceste variante singura diferenta este cea in privinta mizelor, asa cum ti-am prezentat anterior. Restul regulilor sunt general valabile.

3. Care sunt regulile jocului?

Primul pas pentru a avea succes in jocul de poker este sa cunosti si sa intelegi foarte bine regulile pe care acesta le implica.

Desi este incadrat in categoria jocurilor de noroc, totusi la poker poti progresa mereu. Cu cat joci mai mult cu atat vei capata experienta si te poti impune in fata celorlalti adversari.

3.1. Scopul jocului

La Texas Holdem Poker este folosit un pachet de 52 de carti. Scopul jocului este acela de a obtine cea mai buna mana posibila formata din 5 carti.

3.2. Impartirea cartilor

Dealer-ul va imparti fiecarui jucator cate 2 carti, iar ulterior de-a lungul mainilor din runda respectiva va afisa in total 5 carti de joc comune, intoarse cu fata in sus.

Aceste carti comune vor fi folosite de catre jucatori pentru a forma o mana cat mai puternica, utilizand una, doua sau niciuna din cartile personale primite.

Cele 5 carti comune sunt afisate pe rand de catre dealer, in 3 etape, astfel:

 • Flop - dealerul arata 3 carti comune
 • Turn - o carte comuna este aratata
 • River - inca o carte este asezata cu fata in sus de catre dealer.

Pentru ca o runda de poker sa inceapa este nevoie ca doi dintre jucatorii aflati la masa sa plaseze cate un pariu. Este vorba despre Big Blind si Small Blind. In stabilirea jucatorului care incepe jocul de poker Hold'em se foloseste un semn numit "buton".

Despre cum se desfasoara o mana completa la Texas Poker Hold'em iti ofer toate informatiile in continuare.

3.3. Cum se desfasoara o runda la Texas Holdem Poker?

poker texas holdem mobil

Butonul

Dupa cum probabil stii deja, la poker fiecarui jucator ii vine la un moment dat randul sa faca o mutare. Jocul decurge in sensul acelor de ceasornic. 

Pe tot parcursul jocului se foloseste un buton care va determina jucatorul care are prima mutare in runda respectiva. Dupa fiecare runda incheiata, butonul se muta cu o pozitie la stanga.

Tot butonul este cel care determina cine este dealer-ul in runda respectiva (in cazul jocurilor online fara dealer) si ordinea in care jucatorii primesc cartile initial.

Blind-urile

La inceputul fiecarei runde de Poker Hold'em este necesara plasarea a doua pariuri, de catre jucatorul din stanga butonului si de catre urmatorul participant. Pariurile care trebuiesc plasate sunt:

 • Small Blind - primul jucator din dreptul butonului plateste pariul de deschidere.
 • Big Blind - urmatorul jucator de la masa plateste jumatate din miza pariului precedent.

De obicei, pariul mic este jumatate din valoarea celui mare, iar big blind are valoarea pariului minim acceptat. Vei intelege foarte usor daca urmaresti imaginea urmatoare:

Poker Texas Hold'em reguli

Dupa aceasta etapa initiala de plasare a asa numitor pariuri fortate are loc impartirea cartilor de catre dealer.

Despre toate etapele unui joc Hold'em poker ai informatii in randurile urmatoare.

4. Etapele jocului Poker Texas Hold'em

Fiecare runda in cadrul acestui joc cu carti online se desfasoara in mai multe etape, dupa cum urmeaza:

4.1. Pre-flop

Dupa plasarea Small Blind si Big Blind (despre care ti-am spus mai sus), dealer-ul imparte cate 2 carti cu fata in jos fiecarui jucator. Primul jucator care trebuie sa ia o decizie este cel din stanga celui care a plasat Big Blind.

Acesta are urmatoarele optiuni la dispozitie:

 • Call - plaseaza un pariu egal cu valoarea Big Blind-ului.
 • Raise - mareste miza pariului (cel putin dublul Big Blind, in functie de tipul jocului).
 • Fold - renunta la carti si se retrage din runda curenta de joc.

4.2. Flop

Dupa ce prima runda s-a incheiat si fiecare jucator a luat decizia dupa consultarea cartilor sale are loc Flop-ul.

Dealerul va aseza 3 carti comune pe mijlocul mesei. Primul jucator care trebuie sa "mute" este primul jucator activ din stanga butonului.

In cadrul rundei de flop sunt disponibile aceleasi optiuni ca la pre-flop. Diferenta este ca acum jucatorii pot da "check" daca nimeni nu a pariat inca in runda respectiva. Astfel, mutarea se transfera catre urmatorul jucator activ.

4.3. Turn

Este asezata pe masa inca o carte comuna, iar runda incepe prin actiunea luata de primul jucator activ aflat in stanga butonului.

4.4. River

Ultima carte comuna este afisata de catre dealer si runda incepe.

Dupa ce toate pariurile s-au incheiat jucatorii isi arata cartile din mana si in acest fel se va stabili castigatorul. Aceasta etapa este cunoscuta sub denumirea de "showdown".

5. Cum se stabileste castigatorul?

Jucatorul care are cea mai buna mana formata din 5 carti castiga pot-ul rundei, in timp ce daca mai multi jucatori au mana de aceeasi valoare atunci acestia vor imparti premiul.

Ierarhia mainilor la Poker Texas Hold'em online este urmatoarea:

 • Chinta roiala (Royal Flush) - 5 carti de aceeasi culoare, de la 10 la As.
 • Chinta de culoare (Straight Flush) - 5 carti consecutive de aceeasi culoare.
 • Careu (Four of a kind) - 4 carti de aceeasi marime.
 • Full House - 3 carti de aceeasi marime plus alte 2 de aceeasi marime.
 • Culoare (Flush) - 5 carti de aceeasi culoare.
 • Chinta (Straight) - 5 carti de valori consecutive.
 • Trei bucati (Three of a kind) - 3 carti de aceeasi marime.
 • Doua perechi (Two pair) - 2 carti de aceeasi marime plus alte 2 carti de aceeasi marime.
 • O pereche (One pair) - 2 carti de aceeasi marime.
 • High Card - 5 carti de marimi diferite si nu toate de aceeasi culoare.

De asemenea, poti observa aceasta ierarhie si mai usor in imaginea de mai jos:

ierarhia cartilor la poker holdem

6. Unde poti sa joci online Texas Hold'em?

Exista mai multe site-uri pe internet care ofera jocul de Poker Texas Hold'em, insa eu unul iti recomand sa il joci pe site-ul netbet.ro.

Pe langa faptul ca primesti 20 de euro gratis la prima depunere, plus un bonus consistent de 200% vei beneficia de o platforma de joc foarte buna, astfel ca experienta va fi la inalt nivel.

Turnee freeroll cu premii garantate de peste 5.000 de euro in fiecare luna, promotii si bonusuri pentru jucatorii activi, dar si alte surprize te asteapta pe platforma NetBet Poker.

Bineinteles ca pe langa softul pentru PC si laptop vei putea juca Texas Hold'em la NetBet online si de pe telefon, in cele mai bune conditii. Exista o aplicatie dedicata pentru acest joc.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *