|

Top 5 strategii ruleta online

Citeste acest articol daca vrei sa afli care sunt cele mai bune 5 strategii ruleta online. Analizeaza fiecare sistem de joc in parte, alege-l pe cel care ti se potriveste cel mai bine sau ti se pare cel mai interesant si incepe sa il pui in practica. In acest fel iti vei creste considerabil sansele de a inregistra profit la jocul de ruleta din casino online.

Top strategii ruleta online

Trebuie sa iti spun din start ca niciunul din sistemele urmatoare nu iti va garanta succesul la ruleta online, in cazul in care asta cautai. Ele insa iti vor asigura o buna gestionare a banilor, ceea ce este foarte important si de asemenea iti pot aduce castiguri pe termen lung daca sunt respectate anumite reguli.

Top 5 strategii ruleta pe internet

1. Strategia Martingale pentru ruleta

Martingale reprezinta in acest moment una dintre cele mai cunoscute strategii la ruleta. Ceea ce o face atat de populara este faptul ca este foarte usor de inteles si de aplicat si nu in ultimul rand iti poate aduce si castiguri destul de bune.

In primul rand trebuie sa stii ca aceasta strategie se aplica in cazul pariurilor cu cota 2.00, adica cele cu sansa de reusita teoretica de 50%. La ruleta alegerile sunt simple, astfel ca vei putea juca Martingale pe urmatoarele pariuri:

 • rosu sau negru
 • par sau impar
 • 1-18 sau 19-36

Totusi niciunul din aceste pariuri nu are o sansa reala de 50%, pentru ca trebuie luat in considerare si numarul 0, care va face ca toate pariurile de mai sus sa fie pierdute.

Ideea de baza a sistemului Martingale este simpla. Daca ai pierdut pariul plasat anterior dublezi miza. In momentul in care prinzi un pariu castigator revii la miza initiala.

Pentru a intelege mai usor cum functioneaza vom considera ca se incepe cu o miza de 10 RON si se pariaza pe culoarea neagra. Poti vedea in tabelul urmator un parcurs fictiv la ruleta:

Nr. pariu

Miza plasata

Pariezi pe

Rezultat

Profit

1

10 RON

negru

pierdut

-10 RON

2

20 RON

negru

pierdut

-20 RON

3

40 RON

negru

castigat

+40 RON

4

10 RON

negru

castigat

+10 RON

Asadar iata cum vei inregistra profit doar cu un singur pariu prins din primele 3. In teorie pare o strategie imbatabila, nu-i asa? In realitate insa sistemul Martingale prezinta urmatoarele dezvantaje:

 • ai nevoie de un buget foarte mare – poti prinde serii foarte lungi pe aceeasi culoare, paritate sau duzina de numere, asadar pentru ca strategia sa poate fi aplicata vei avea nevoie de un buget consistent care sa iti permita dublarea constanta a mizei.
 • profitul este mic pentru pasii superiori – mai sus am luat in considerare doar 3 pasi si astfel profitul este multumitor, insa daca ajungi sa mizezi 320, 640 RON pentru un profit de numai 10 RON? Parca nu merita, nu-i asa?
 • exista limite de pariere la mesele de ruleta – la unele mese de ruleta sunt precizate si anumite limite maxime de pariere, asadar ce faci daca ajungi ca miza ta sa depaseasca valorile admise? E drept, acest lucru este putin mai rar intalnit in sistem real.

O alta idee pe care o poti pune in practica este sa astepti o serie de 4-5 numere rosii/negre, pare/impare etc. si abia apoi sa incepi sa pariezi contrar seriei. In teorie sansele de reusita sunt mai mari, insa la jocurile de noroc online teoria nu prea se potriveste cu realitatea.

2. Strategii ruleta bazate pe Sirul lui Fibonacci

Si aceasta strategie este una cu marirea progresiva a mizei, insa de data aceasta cresterea valorilor este ceva mai lina. Acest lucru se datoreaza si faptului ca la Sirul lui Fibonacci sunt necesare pariuri de cota 3.00.

Asadar iata mai jos pariurile ce au aceasta valoare la jocul de ruleta:

 • intervalul numarului castigator (1-12, 13-24, 25-36).
 • coloana numarului castigator.

In primul rand trebuie sa iti alegi unul din cele 3 intervale sau una din cele 3 coloane. Apoi, dupa fiecare pariu pierzator vei mari miza, conform urmatorului sir de numere: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 etc.

Practic incepand de la pariul cu numarul 3 miza plasata va reprezenta suma mizelor precedentelor doua pariuri.

Pentru un exemplu concret vezi tabelul urmator:

Nr. pariu

Miza plasata

Pariezi pe

Rezultat

Profit

1

10 RON

25-36

pierdut

-10 RON

2

10 RON

25-36

pierdut

-10 RON

3

20 RON

25-36

pierdut

-20 RON

4

30 RON

25-36

castigat

+60 RON

Cu aceeasi investitie ca si la strategia Martingale (70 RON) vei obtine un profit total de +20 RON, fata de 10 RON in cazul sistemului anterior. Dezvantajul Sirului lui Fibonacci este insa acela ca pariurile au o cota de 3.00, adica o sansa de reusita de aproximativ 33%, astfel ca in teorie sunt mai multe sanse de a prinde o serie lunga necastigatoare.

De asemenea valoarea profitului difera in functie de pasul la care ai prins pariul castigator. Mai sus pariul castigator a fost considerat la pasul 4 si a fost de 20 RON, insa daca ai fi castigat abia la pasul 6 ai fi avut +40 RON.

3. Strategii ruleta D'Alembert

Ca si celelalte doua strategii ruleta prezentate anterior si sistemul D'Alembert se bazeaza pe variatia mizei. In acest caz insa miza va fi modificata atat in urma pariurilor castigatoare, cat si a celor pierdute. Este vorba de fapt despre o progresie negativa, deoarece cand castigi un pariu micsorezi miza, iar cand il pierzi o maresti.

In primul rand se recomanda sa se aplice D'Alembert pe pariuri de cota 2.00, insa evident poti risca mai mult si sa mizezi pe pariuri de cota 3.00 pentru a obtine castiguri mai bune.

Trebuie sa stii de la bun inceput care este bugetul tau si miza de start. Dupa fiecare pariu plasat, in functie de statusul acestuia (castigat/pierdut) va trebui sa modifici miza cu o anumita valoare prestabilita.

Este recomandat ca miza initiala sa nu depaseasca 10% din valoarea totala a bugetului.

Pentru a intelege mai usor strategia D'Alembert iti voi prezenta si un exemplu. Voi considera faptul ca se pariaza pe culoarea negra, cu o miza de start de 10 RON, iar variatia mizei se face cu +/- 1 RON. Iata cum ar trebui sa fluctueze mizele in functie de situatia pariurilor tale:

Nr. pariu

Miza plasata

Pariezi pe

Rezultat

Profit

1

10 RON

negru

pierdut

-10 RON

2

11 RON

negru

castigat

+11 RON

3

10 RON

negru

castigat

+10 RON

4

9 RON

negru

castigat

+9 RON

5

8 RON

negru

pierdut

-8 RON

6

9 RON

negru

pierdut

-9 RON

7

10 RON

negru

castigat

+10 RON

8

9 RON

negru

pierdut

-9 RON

Asadar s-a inregistrat un profit de +4 RON cu un numar egal de pariuri castigate si pierdute, la o cota de 2.00 fiecare. Aceasta nu este insa o regula mereu valabila, deoarece conteaza si momentul in care prinzi pariurile castigatoare.

Principalul dezavantaj al acestei strategii ruleta este cel al rationamentului. Ideea pe care se bazeaza strategia D'Alembert este aceea ca dupa un pariu castigator sansele ca urmatorul sa fie tot corect sunt mai mici. In realitate sansele unui pariu de cota 2.00 sunt mereu aceleasi, indiferent de parcursul anterior.

De asemenea, un numar egal de pariuri pierdute si castigate iti poate aduce atat profit, cat si pierdere, asadar este o strategie la care ai nevoie si de destul de mult noroc.

S-a dezvoltat si sistemul Contra D'Alembert, singura diferenta fiind cea ca miza creste dupa un pariu castigator si scade dupa unul pierzator.

4. Strategia Paroli pentru jocul de ruleta

Acest sistem de joc este cel mai simplu de privit drept opusul strategiei Martingale. Ce inseamna asta? Dupa fiecare pariu castigator trebuie sa dublezi miza, iar atunci cand pierzi o micsorezi, reducand-o la valoarea initiala.

In general se recomanda ca strategia Paroli sa fie aplicata pentru 3 pasi, deoarece acest sistem porneste de la ideea ca este destul de probabil sa prinzi o serie de 3 pariuri castigatoare consecutiv.

Este evident faptul ca sistemul Paroli este de preferat sa se aplice pe pariuri de cota 2.00, dar nu este neaparat o regula.

Poti urmari in tabelul de mai jos parcursul fictiv la jocul de ruleta online pe baza strategiei Paroli:

Nr. pariu

Miza plasata

Pariezi pe

Rezultat

Profit

1

10 RON

negru

castigat

+10 RON

2

20 RON

negru

pierdut

-20 RON

3

10 RON

negru

castigat

+10 RON

4

20 RON

negru

castigat

+20 RON

5

40 RON

negru

castigat

+40 RON

6

10 RON

negru

pierdut

-10 RON

7

10 RON

negru

pierdut

-10 RON

8

10 RON

negru

pierdut

-10 RON

9

10 RON

negru

pierdut

-10 RON

Cu 4 pariuri castigatoare si 5 pierdute s-a realizat un profit de +20 RON. Iata asadar ca si cu un procentaj de reusita sub 50% poti inregistra castiguri. Evident insa ca exemplul de mai sus este unul ideal, deoarece am considerat 3 pariuri castigatoare consecutive.

Asa cum spuneam acesta este si scopul sistemului Paroli, de a prinde 3 pariuri consecutive corecte, iar in acest caz vei inregistra castiguri. Orice alt parcurs insa te va aduce pe minus.

5. Sistemul de joc Labouchere pentru ruleta online

Ultimul sistem care completeaza acest top cu strategii ruleta este intitulat Labouchere, fiind cunoscut si sub denumirile de “Martingale divizat” sau “sistemul de anulare”.

In primul rand va trebui sa iti construiesti un sir de numere cuprinse intre 1 si 9. Trebuie sa mai stii ca suma tuturor numerelor din sir va reprezenta profitul total final, daca ai pariat doar pe cote de 2.00.

De exemplu poti considera sirul: 2, 5, 3, 4, 8, 6. Astfel profitul va fi unul de 28 unitati.

Miza pariului initial va reprezenta suma dintre primul si ultimul numar din sir (in cazul de mai sus 2+6=8 unitati pe primul pariu).

In functie de statusul pariului plasat vei avea urmatoarele situatii:

 • daca pariul este castigator elimini cele doua numere din sir (primul si ultimul).
 • daca pariul este pierzator adaugi miza totala la finalul sirului.

Considerand sirul de mai sus progresia mizelor ar putea fi urmatoarea:

Nr. pariu

Miza plasata

Pariezi pe

Rezultat

Noul sir

1

8 RON (2+6)

negru

castigat

5, 3, 4, 8

2

13 RON (5+8)

negru

pierdut

5, 3, 4, 8, 13

3

18 RON (5+13)

negru

castigat

3, 4, 8

4

11 RON (3+8)

negru

pierdut

3, 4, 8, 11

5

14 RON (3+11)

negru

castigat

4, 8

6

12 RON (4+8)

negru

castigat

sir incheiat

Profitul la final este de +28 de unitati, atat cat era si suma sirului initial de numere. Bineinteles ca poti seta o anumita valoare a unitatii.

Dezvantajul sistemului Labouchere este faptul ca mizele cresc considerabil odata cu cresterea sirului de numere.

Probabil te intrebi cand se termina sirul de numere ales, nu-i asa?

Acest lucru poate fi calculat dupa urmatoarea formula:

(a + b) / 2 ≤ c, unde

 • a= numarul de pariuri pierzatoare.
 • b= lungimea sirului initial (cate numere au fost).
 • c= numarul de pariuri castigatoare.

De exemplu daca alegi un sir de lungime 6 numere si ai 10 pariuri pierzatoare va fi nevoie de cel putin 8 pariuri corecte pentru ca sirul sa se incheie.

Indiferent de cat de mult dureaza pentru incheirea sirului, profitul final va fi suma cifrelor din sirul initial.

Trebuie sa mai tii cont de urmatoarele aspecte daca vrei sa aplici sistemul Labouchere la ruleta la cazinourile licentiate din Romania:

 • cu cat lungimea sirului initial este mai mare cu atat va fi necesar un numar mai ridicat de pariuri castigatoare pentru a obtine profitul dorit.
 • riscurile de a pierde intregul buget sunt mai reduse decat in cazul Martingale sau Fibonacci.
 • poti ajunge sa pariezi mize foarte mari daca prinzi o serie mai lunga de pariuri necastigatoare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *