Trebuie sa iti spun din start ca in prezent nu poti juca table online pe bani reali, astfel ca in acest caz singurul mod de a te distra este sa accesezi un joc de table gratis, lucru pe care il poti face pe site-ul joci.ro.

Cazinourile licentiate nu au in oferta acest joc, insa poti accesa in cele mai bune conditii jocuri ca la aparate, jocuri de masa sau jocuri cu dealeri reali.

Jocul de table este un joc foarte popular, cu 2 jucatori, iar rezultatele sunt reprezentate de o combinatie intre noroc si strategie. Acest joc are loc pe o tabla formata din 24 de triunghiuri inguste, acestea fiind locurile in care vor fi amplasate piesele.

Aceste triunghiuri au culorile alternante si sunt grupate in 4 zone in care se afla cate 6 triunghiuri. Aceste zone sunt denumite: casa jucatorului si exterior, casa adversarului si exterior.

Vrei sa incasezi bonus pentru jocurile de noroc online? Vezi AICI cele mai bune oferte!

Atat casele cat si exterioarele sunt separate de bara aflata pe centrul tablei. Fiecare jucator primeste 15 piese, de culoare inchisa sau deschisa. La jocurile clasice se folosea alb si negru, insa acum poti gasi piese si in alte combinatii de culori.

Scopul unui joc de table online gratis este acela de a muta toate piesele in casa ta si de a le retrage inaintea adversarului. Piesele sunt mutate invers directiei acelor de ceas.

table online

Cum se muta piesele intr-un joc de table gratis

Persoana care face masa este si cea care va incepe jocul. Dupa ce jucatorul arunca zarurile va muta piesele pe pozitiile indicate de zarurile date. Piesele sunt mutate pe directia de joc, doar inainte. O piesa poate sa fie mutata doar intr-un loc liber, care nu a fost ocupat deja de 2 sau de mai multe piese ale adversarului.

Numerele de pe zaruri sunt considerate mutari separate. Spre exemplu, daca dai 3 si 5 vei putea sa muti o piesa 5 locuri si alta piesa 3 locuri sau poti muta o singura piesa 8 locuri atunci cand ai loc liber, dar doar daca locurile intermediare, mai exact 3 sau 5 sunt libere.

Atunci cand un jucator da o dubla va muta conform zarului dar de 4 ori. Spre exemplu, daca dai 55 asta inseamna ca vei muta o piesa cate 5 pozitii de 4 ori consecutiv. Combinatiile raman la alegerea jucatorului si in functie de locurile disponibile pe masa de joc.

Jucatorul trebuie sa utilizeze ambele numere pe care le-a obtinut pe zaruri atunci cand este posibil. Daca poate fi jucat doar un singur numar, jucatorul este obligat sa faca acea mutare. In cazul in care un singur numar poate fi mutat, jucatorul este obligat sa il joace pe cel mai mare, daca acest lucru este posibil. In cazul dublelor, daca jucatorul nu poate face toate cele 4 mutari, le va face in mod obligatoriu pe cele disponibile.

Cum se captureaza piesele la table?

Atunci cand un loc este ocupat de o piesa, aceasta poate fi atinsa de piesa adversarului si capturata, caz in care va iesi de pe tabla. Atunci cand ai o piesa sau chiar mai multe capturate trebuie sa le introduci mai intai in casa adversarului, mutandu-le intr-un loc liber in functie de ceea ce arata zarul aruncat.

In cazul in care nu exista locuri libere, jucatorul isi va pierde automat randul. Exista si situatii in care jucatorul va putea intra doar cu una sau o parte din piesele capturate de adversar.

Cum se scot piesele la table gratis online?

Intr-un joc table online gratis, la fel ca si intr-un joc real, atunci cand jucatorul si-a dus toate cele 15 piese in casa poate sa inceapa sa le scoata de pe tabla.

Jucatorul scoate piesele in functie de numerele de pe zar. Daca nu exista nicio piesa pe pozitia indicata de zaruri, jucatorul va trebui sa faca o mutare utilizand piesa de pe un numar mai mare.

In cazul in care pe pozitiile cu numere mari nu mai sunt piese, jucatorul poate scoate piesele de pe cel mai mare numar disponibil. Jucatorul nu are obligatia de a retrage piese atunci cand poate face alte mutari in casa.

Jucatorul trebuie sa aiba piesele active in casa pentru a le retrage. In cazul in care una dintre piesele sale este capturata in momentul in care a inceput deja sa scoata piese, va trebui sa o aduca inapoi inainte de a mai elimina orice alta piesa. Jucatorul castigator este cel care scoate primul toate piesele.

Apasa AICI si consulta lista cazinourilor de top din Romania!

Strategii la table

Pentru ca este vorba despre un joc table online cu jucatori reali, tine cont de faptul ca exista posibilitatea ca acestia sa stie deja unele strategii sau sa nu fie mereu atenti, caz in care, daca stii sa joci tehnic ai toate sansele sa castigi chiar si cand zarurile nu iti sunt favorabile.

Strategiile de la un joc table gratis pot fi aplicate inclusiv la jocurile reale, deci te poti documenta atunci cand vrei sa iti bati toti prietenii la table sau vrei sa fii in topul jucatorilor online.

Strategia de joc prin blocare si comunicare

Una dintre cele mai intalnite strategii de la jocuri de table online gratis este blocarea si comunicarea. Incearca sa iti creezi pozitii cat mai solide si fara spatii intre ele, astfel incat sa tii adversarul cat mai mult pe loc. In momentul in care ai reusit sa ocupi 6 pozitii consecutive ai obtinut un blocaj total.

In cazul unui blocaj total la table gratis online, ca si in jocul fizic, oponentul nu va mai face nicio miscare pana cand tu ii eliberezi o pozitie pe care sa incerce sa intre.

Comunicarea la table online gratis inseamna distribuirea tuturor pieselor la o distanta care sa fie mai mica de 6 spatii. Lucrul acesta face ca la fiecare mutare sa ai piese disponibile care sa acopere alte piese descoperite. Atunci cand o piesa este in miscare, va avea un loc pe care sa stationeze pentru a nu fi descoperita.

Distribuirea la table gratis online

Atat in jocuri gratis table, cat si in jocurile reale, distribuirea este o strategie importanta si se refera la modul in care sunt ocupate pozitiile pe tabla. Este recomandat sa ai mai mult de 2 piese intr-o pozitie, dar niciodata 6 sau mai multe. Tine cont de faptul ca jucatorii care au mai multe piese cat mai bine distribuite, au avantaje mai mari cand muta.

Varietatea este o alta strategie si se refera tot la modul in care piesele sunt raspandite, astfel incat sa creasca numarul de miscari bune ce pot fi ulterior facute.

Distribuirea si varietatea sunt doua strategii care ar trebui sa fie incluse in portofoliul tuturor jucatorilor care vor sa castige cat mai des la table.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here